Як робиться презентація до захисту дипломної роботи

  • 277
  • 5 хв

Створення презентації до дипломної роботи здається вам зайвою роботою? А дарма, адже її мета – полегшити життя і вам, як студенту, і викладачам, як оцінювачам. Презентація дозволяє зручно та динамічно ознайомити членів комісії, викладачів з основним змістом роботи, і є чудовим шансом для студента справити гарне враження під час усного захисту. Якщо добре в цьому розібратися, ви самі зрозумієте, наскільки корисним елементом захисту є презентація. А ми тут – саме для того, щоб допомогти вам розібратися.

Основні вимоги до презентації

Отже, відразу до суті. Зазвичай презентація містить від 10 до 20 слайдів PowerPoint, не перевіряється на унікальність та дозволяє використання як тексту, так і графічних матеріалів. Але, як і завжди, вимоги варіюються залежно від ВНЗ та кафедри.

Зазвичай презентація до дипломної роботи складається з:

  • титульного листа із заголовком;
  • вступної частини;
  • теорії;
  • аналітики і практики;
  • фінальних слайдів з висновками, зауваження, контактами, тощо.

Як робиться кожен елемент – розглянемо далі.

Елементи презентації до захисту дипломної роботи з прикладами

Щоб вам було простіше розібратися у тому, який вигляд повинна мати така презентація, ми проілюстрували кожен елемент відповідним фрагментом презентації.

Остаточні особливості дизайну та оформлення залежать від ваших вподобань та вимог кафедри, але орієнтир у вас вже є.

  • Титульний аркуш – зазвичай містить тему роботи, дані про автора та його ВНЗ, дату та місце написання.

  • Вступна частина презентації для захисту оповідає цілі вашої роботи, коротко обґрунтовує їх актуальність, змальовує методи, якими ви скористалися для дослідження.

  • Розділ «Теорія» містить вашу початкову ідею, вашу власну теорію, яка була висунута, а також всі інші теоретичні дані, матеріали, які ви використали для написання роботи.

  • У блоці «Аналітика та практика» пройдіться по аналітичних розрахунках, процесах, підсумках, згадайте важливі елементи свого дослідження.

На останніх слайдах презентації:

підбийте підсумки, обґрунтуйте отримані висновки, за потреби додайте подяки тим, хто сприяв створенню проєкту, окресліть іншу важливу інформацію.

Як зрозуміти що презентація для захисту зроблена правильно?

Як бачите, стандартні вимоги не такі вже й суворі, головне переконатися у тому, що ваша кафедра не має специфічних уточнень до цих вимог. За можливості порадьтеся стосовно презентації зі стороннім експертом або своїм науковим керівником. Також ви завжди можете замовити презентацію для захисту дипломної роботи, якщо хочете, щоб все пройшло бездоганно, але не впевнені у своїх навичках роботи з презентаціями. Презентація – те, що справляє перше враження про роботу, тож не варто нехтувати її якістю.

Бракує часу на виконання завдання?

Ми допоможемо